tirsdag 23. november 2010

Det fantastiska fyndet till vardagsrummet

Länge, länge har jag letat på finn.no, gått på Fretex huvudlager och spanat (och dreglat) efter en fin skänk i teak. En sån gammal 60-tals sak med fina glasdörrar som man kan gömma alla sina finaste glas bakom.
Och i förra veckan hittade jag sen. Jag fick Joachim till att köra med mig och hämta den ett stycke utanför Oslo och denna fantastiska pjäs dekorerar nu vårat vardagsrum!


Är den inte vacker? Allt från det frostade glaset, träbenen med mässings"detaljer" och att tom lampan bakom glaset fungerar! Åh, jag är så förälskad i denna skänk! Jag har fyllt den med Joachim mors servis, kristallglas och lite annat smått och gott. Joachims Tandberg-radio står på toppen ihop med några värmeljus-hållare. Kanske hänger vi upp en tavla ovanför.
Nu ska vi hitta en fin gammal radio som vi ska ha som TV-bänk, den vi har idag tycker jag blev lite liten till den stora platt tv´n, och vi (läs jag) är också på jakt efter en hyllsektion som vi kan ha böcker, modellbilar och LP-skivor i. Finn.no är bra och ha. Priset vi betalade för skänken var så lågt att jag nästan skäms och vi hade fått betala det dubbla överallt annars.

Jag har fortfarande en hel del att packa i gamla lyan men ska ordna det i veckan eller helgen. När jag får tid. Jag är trots allt ledig efter ikväll, men imån ska jag till Eili och få håret fixat eftersom jag ska va hårmodell för Adam og Eva. Eili går på frisörskola där och dom har sin examens-show där på fredag! Spännande!

Belle Blossons arrived!

För några veckor sen så skrev jag här om att jag vunnit en massa och hela veckan kändes lite bättre trots att jag låg hemma och var sjuk som attan.
En sak jag vann, visade sig vara fem saker, och igår fick jag paket från Belle Blossoms!
Jag kunde knappt hålla mig och slet upp den lilla papplådan redan utanför posten!
Och där var en fina höstblomsten som fick pryda mitt hår resten av kvällen.



Det var även fina körsbär, små röda rosetter, en större klämma med en ros som nästan kändes äkta när man tog på bladen! Och så var det även en fjäderliknande kreation som jag ska spara till ett finare tillfälle!

Tack Belle Blossoms!


I got my gift from Belle Blossoms yesterday, and it was alot more then i exspected! Five superqute creations to wear in my hair! The beautiful autumn flowers was sitting proudly in my hair the rest of the afternoon!

Thank you Belle Blossoms!

fredag 19. november 2010

Maias lille verden

Besøk henne, Maia. Hun har en kjempesøt blogg, og akkurat nå har du mulighet å være med i trekningen på julegaver! Du finner henne her!

Själv har jag inte ens börjat att tänka på julshopping. Tycker alltid det blir att man bara byter pengar.
Så sen jag flyttade till Norge så har jag jobbat på julafton och därför inte behövt tänka så mycket på hela stressen runt högtiden.
För min del träffar jeg hellre min familj över mysiga middagar istället för att behöva se mina släktingar jämföra hightech prylar, och se vem som fick den finaste/dyraste/whatever-julklappen, för att allt sen ska var över på några minuter och allt vi sitter kvar med är saker vi kunde köpt själva, och massa upprivet papper.

Jag tror det enda jag gillar med julen, är att jag får pynta lyan, och äta massa god mat.
Förra året firade jag med Thea, hennes dåvarande pojkvän Viktor och hans polare Johan.
Vi lagade massa mat hemma hos mig, drack snaps och gick efter det till Funhouse och träffade ytterligare några vänner, tills vi trillade hemåt på morgonkvisten på juldagen.

Men i år. Norskt julebord. För Joachims skull.

torsdag 18. november 2010

Torsdag, minus 6'C

Klär på mig, pussar gubben som sover sött och kilar till bussen.
Det är svinkallt och jag har nu lärt mig att det är ingen idé att köra på med eyeliner och mascara innan jobbet, eftersom det är så kallt att tårarna rinner ut med kinderna.

 Dålig blixt på mobilen så det syns inte allt för bra hur mkt snö vi faktiskt fått ute på Rødtvet...

Dock känns det jävligt onödigt att sitta här just nu, kl 09.05 och inte en enda kund. Ljusen är tända, kaffen står klar och sminket har åkt på så jag inte behöver skrämma iväg nån.
Men men, så är det. Skönt att få äta frukost ifred och läsa tidningen, som för övrigt var ganska värdelös idag.



Asså, är det nån som testat den nya Cappuchino yoghurten med nötter? Är det bara jag som tycker det är så sjukt mkt nötter? Stora, som bara geggar ner sig i tänderna.. Synd, när yoghurten i sig är så god...

onsdag 17. november 2010

Onsdagsgöra

Idag är jag ledig, men känner att det finns massor att göra!
Till Ikea, hämta skruvar till bordet som skal sättas ihop för att stå i vardagsrummet och kanske köpa ett vanilj ljus eller två, och några glasburkar till skafferiet.
Hämta ett paket på posten åt Jokkes mormor, och jag hade behövt åka in till stan och hämta min vinterjacka, för nu börjar det bli grisigt kallt ute, och temperaturen kommer bara sjunka varje dag.. Brrr!
Och så behöver vi (=jag) tvätta, och städa undan här hemma. Vi är långt ifrån färdiga med att få in mina grejer här.
Jag hade även behövt åka till den gamla lägeheten och börja packa. Ett helt kök. Småprylar, kläder, bokhyllor och guuud det tar aldrig slut!

Igår hittade jag en jättefin skänk i mahogny på finn.no som var sjukt fin, så den ska vi förhoppningsvis hämta i veckan. Och vi hade tänkt att ta en tur till Fretex huvudlager, ( Fretex är som Frälsningsarmén eller Erikshjälpen) där jag hittat en gammal radio i teak, som jag har tänk vi kan ha som TV-bänk!

Och jag kan inte sluta tänka på hur glad jag är för att jag fått jobb på Stoff & Stil. Helt fantastiskt!

Ha en fin dag i snön!

tirsdag 16. november 2010

Stoff & Stil, here I come!

"Ser frem emot til å få jobbe sammen med deg, Linda!" sa Fred A. Løwe innan vi la på luren.
Igår var jag som sagt på arbetsintervju på Stoff & Stil, ett tygföretag som har butiker, eller snarare varuhus, i Danmark, Sverige och i Norge. Närmaste butiken har varit i Drammen och jag har länge velat åka dit för inköp av tyger till mina klänningar och byxor som skal sys ihop. Men nu ska dom alltså öppna i Oslo på Alnabru och jag har fått en minimum 90% anställning hos dom!
Jag blev bokstavligt talat så glad att jag började spruta glädjetårar och ringde med en gång till mor hemma i Sverige!
Så, idag ska jag säga upp mig från både Café di Roma och QBA.
Det var min tur nu. Jag är värd det här.
Nu kan saker och ting börja ordna sig. CSN skal betalas, skuld till mamma, mitt körkort skal tas och vi kan äntligen börja spara pengar, jag och Joachim.
Vi slipper vända på kronorna varje månad och kan börja leva, spara till vårt drömhus och ha en framtid där jag inte jobbar sena kvällar och helger och där jag faktiskt får lönen utbetalt när den skal enligt kontrakt.

Oh my, I cant wait!



I got a new job at a fabric store, Stoff & Stil, here in Norway! We can now start thinking about our future, house, saving, drivinglicens and so on! Im so happy i accually started to cry when we hung up the phone with the call that told me I was hired! This is my turn, im so worth this!

mandag 15. november 2010

Från golv till tak...

...var det grejer i förrådet när vi öppnade dörren. Så det var bara att börja packa ut!


Vi hade bestämt att denna helgen skulle vi börja flytta alla mina saker till Joachim. Och för att få plats med mina saker, behövde vi rensa ut i Joachims förråd och i vardagsrummet.
Jokke och hans ex började renovera lägenheten för några år sen och alla saker som var nerpackade, stod fortfarande i låder i vardagsrummet. I förrådet stod det flyttkartonger med allt från julpynt till plastväxter från hans mamma, som gick bort för 12 år sen. Att behöva göra sig av med grejer som för en utomstående inte betyder något, men för en närstående betyder minnen, är en stor prosedur. Och det tog hela lördagen. Men på kvällen körde vi till Biltema, köpte lagerhyllor och fick på söndagen organiserat allt i förrådet, så nu kan man gå in och se i lådorna en aning enklare än förrut!
Vi skulle även sätta ihop ett matbord med tillhörande stolar från IKEA som stått i kartongen, i förrådet.
Jag ville ju helst ha mitt teakbord men Joachim tyckte det var för stort... Men, när vi iaf öppnar kartongerna så finns det inte en enda skruv! Och det var ganska många som behövdes för att få ihop fyra stolar och ett bord. Som tur var fick jag reda på efter 20 min i telefonkö till IKEA att vi bara kan köra och hämta allt vi behöver, hos dom, även om bordet har utgått från sortimentet så det var ju bra.

Om några timmar ska jag på arbetsintervju. Håll tummarna fåir bövelen för det här jobbet vill jag verkligen ha!

Fatboy med Sandra

Förra helgen så var jag hemma hos Sandra på lördagen innan vi skulle på konsert på Gamla. Sandra bor i en jätteliten men supermysig lägenhet nere på Grünerløkka! Jag känner inte Sandra så jättebra, men vi åkte på Rockabilly och bil-festivalen A-bombers i somras och vi kommer väldigt bra överens. Så det var trevligt att dricka drinkar och bara ha massa tjejsnack, samtidigt som Joachim var på julebord med sina gamla barndomskompisar.
Innan vi skulle dra till Gamla mötte vi upp Pia och Susanne och tog taxi ner till stan

Bandet som spelade var svenskt och hette Fatboy och ett mycket bra band må jag säga. Kolla in dom på Spotify eller Myspace!
Vi stod längst framme vid scenen och dansade!

Fina Sandra

Lasse kom också på konserten!

En fantastisk kväll som blev lite väl blöt. Joachim dök upp med sina polare och han var väl lite rund under fötterna han med.


Last week we were on a concert, me and Sandra, but also Pia, Susanne, Lasse and later on Joachim and his friends. It was an awesome consert with a swedish band called Fatboy. Sheck them out on Spotify or Myspace!

fredag 12. november 2010

Snön faller och det är helg!

Igår kväll hämtade vi Joachim´s monster i garaget eftersom vi behöver den till att flytta i helgen. Problemet var bara att sommardäcken satt på bilen och snön började falla när vi kom hem till Rødtvet.
Så idag vaknade vi till en go del snö ute och han fick minsann traska till jobbet, medans jag låg kvar i sängen under täcket, i värmen.
Men i eftermiddag åker dubbdäcken på för imån ska vi äntligen rensa ur hand förråd för att efteråt hämta mina grejer i stan.
Det ska bli skönt att äntligen få hit mina saker, så att vi kan få ett hem ihop, istället för att jag ska behöva bo i hans. Förhoppningsvis börjar "arbetet" ikväll men men tanke på hur trött Jokke brukar va efter jobbet så blir det väl bara middag och soffa mys.
Och se snön falla utanför fönstret.

torsdag 11. november 2010

I big need of a vinterjacka!!

Jag håller ärligt talat på att frysa ihjäl. Ville absolut inget annat än att krypa ner i sängen idag morse.
Det kändes knappt som jag lagt mig innan klockan ringde. Efter hästpasset igår på 16 timmar så var jag rimligt trött. Benen värkte och jag gick som en zombie in och la mig brevid Joachim när jag kom hem.

Men! Jag behöver en vinterjacka om jag ska överleva en vinter till i detta stelfrusna land. Förra årets svarta jacka har jag nu, men den hjälper helt plötsligt inte ett piss, och jag virar in mig i ännu ett lager av koftor och halsdukar.
Några få har jag sett på nätet på Hennes, Kappahl och Zara, men har ni några andra tips?  Denna tyckte jag var tjusig. inte för mycket päls, och fin både till vardags och festligare tillfällen! Fråganär, är den varm? :)

Är sugen på päls, får väl säga fejk för att göra militanta djuraktivister glada, men utbudet är ju inte enormt på fuskpäls.
Annars är ju denna capen från Zara väldans söt!

Tror jag får ta mig ett kik runt i butikerna imån på min lediga dag. Om jag nu orkar ta mig utanför dörren ens!

Nä. Ikväll efter jobbet blir det en tur till Vinmonopolet och först och främst byta ut den sura, äckliga flaskan Boheme jag köpte i fredags, och sen kanske träffa Thea?

Vad ska ni göra denna torsdag?

Im looking for an winterjacket, becouse im freezing my ass off in this icecold country!
And im so tired today, after working 16 hours yesterday and up 6.30 this morning to get out in the snow and off to work... So tonight there is a bottle of wine waiting for me! What are you guys doing?

fredag 5. november 2010

Kärringråd på burk

Jag blev för några veckor sen uppringd av en tjej vid namn Joanna, som höll på med ett fotoprojekt till en reklam, hon behövde en 50-tals husmorsliknande person till reklamen och hade blivit rekomenderad mig tydligen! Upprymd och nervöst tackade jag ja! Och idag landade det färdiga resultatet i min inbox på mailen, och det här måste jag ju dela med mig av!



Allt gick otroligt snabbt, och det var jättekul! Så om ni, eller vet nån som behöver hjälp med andra uppdrag, bara hör av er! ;)

Det är ingen idé att gå in på web adressen på bilden, den fungerar inte än.


I did a photoshoot for a commercial a few weeks ago, lots of fun, and here is the result!

Working progress

Med lite klagomål med svårigheter att läsa min blogg av en viss Torgeir (kan ju ha att göra med att han börjar bli gammal och behöver briller) så ha rjag förändrat layout´en lite här. Men den är under uppbyggnad så en förbättring kommer. När jag lärt mig/fått hjälp med det hehe.

torsdag 4. november 2010

Messer Chups

När jag och Joachim var i Berlin förrförra helgen så hamnade vi på en konsert på utestället Bassy Cowboy club. Bandet var et 50-60-tals surfband och jag har kämpat för att ta reda på vad detta fantastiska band hette. Jag hittade som tur var en flyer i resväskan, som jag tydligen tatt med mig från Bassy!
Bandet heter Messer Chups och är som sagt, helt awesome! Frontfiguren är en asball tjej, som alltid verkar vara iförd ganska lite kläder, men gör att hon står ut från mängden. På vår konsert hade hon mini hotpants och en blåsilvrig paljett-BH.
Dom kommer från Ryssland, och inte alls från Tyskland som vi trodde. Hemsidan, som ni finner under linken, verkar inte vara speciellt uppdaterad men ni hittar dom även åp myspace.
Här är lite bilder, lånade från hemsidan!



Bilderna Joachim tog från klubben är så dålig kvalitét att det inte är någon idé att jag laddar upp.
Kolla in dom! Hade gärna sett dom igen, och hittar jag plattor med dom, så skal dom inhandlas!

Äppelpaj och snuvig näsa

Började skiva ett äpple, och kom på hur längesen det var som jag åt äppelpaj! Och eftersom det fanns två äpplen i huset svängde jag ihop en! Smuldeg är ju superenkelt att laga och min kära köpte vaniljglass till mig häromdagen eftersom jag är sjuk.
Så fantastiskt gott.

onsdag 3. november 2010

Biobiljetter och andra vinster!

Dette sammendraget er ikke tilgjengelig. Klikk her for å se innlegget.

Förbjud päls hit och förbjud päls dit.

Det är väl trots allt inte pälsindustrin som skal förbjudas, det är hur djuren behandlas under uppväxt och i fångenskap.
Den förskräckliga videon som släptes på dagbladet.no talar för sig själv. Men, vems fel är allt detta?
Konsumenterna? Då hade vi fått sluta med ganska mkt, inom matindustrin, inom klädindustrin och inom så otroligt mkt annat, där barn sitter i små rum i långtbortistan och syr ihop dina syntetskor från DinSko etc.
Jag försvarar verkligen inte dessa djurplågare, men gå till grunden med problemet istället. Förbjud uppfödarna, ha starkare kontroller på dom så att dom får ett värdigare liv, även om dom föds upp till ett syfte. Som korna som ger dig din mjölk, eller grisarna som ger dig din julskinka.

Jag skulle personligen aldrig gå och köpa en nyproducerad päls, varför har jag egentligen inte svar på, kanske för att jag inte vill sponsra pälsindustrin till att tillverka nya pälsar, och riskera att nya minkar och liknande blir instängda i bur och tvingas äta upp varandra i brist på mat.
Men hittar jag en päls på myrorna för några hundralappar, där pälsen har ganska många årtionden på nacken, så skulle jag inte tveka att köpa en. Folk har burit päls sen stenåldern. Deal with it, samtidigt som du tuggar på din entreqote med pommes och bea.

mandag 1. november 2010

grönt thé, soffa och tv

Ligger idag hemma med förkylning, så fruktansvärt ont i halsen och allmänt slö.
Blir hemma från jobbet idag. Så typiskt, när jag har bara två pass denna veckan, så då måste jag ju självklart bli sjuk idag.
Längtar till min plutt kommer hem, så kan pyssla om mig!

Har däremot haft en fantastisk helg. Hemma mys med Joachim och Lasse, jag lagade mat, vi drack lite øl och så på "Farsan", lagom humoristisk svensk film av Fares Fares. Lördagen var det dags för Oslo Rock City Jamboree på Rockefeller, och vi såg bl a Carburators och The Goo Men samtidigt som vi dansade häcken av oss!
Vi var dock innan Rockefeller, på Halloween- och födelsedagsfest hos John och Marianne som hade sålt sina själar för att få deras kryp in så skrämmande och halloween-igt som möjligt!

Nu är jag dock så trött att jag itne orkar skriva mer. Ska lägga mig och slappa av i soffan istället.