fredag 27. januar 2012

Jean Paul Gaultier 2012

Blev sjukt imponerad av Jean Paul Gaultier´s haute couture kollektion för våren 2012!
Han är tydligt inspirerad av Amy Winehouse, och har väl gjort en lite tribute till henne, när han stylat sina modeller till att efterlikna Amy.



Blev väldigt ledsen över att denna kvinna med en helt fantastisk röst, lämnade vår värld i höstas.





Blev också väldigt inspirerad till att sätta mig vid symaskinen igen. Har knappt kunnat göra det denna vinter pga ryggen, men lite grann har det blivit, som klänningen jag sydde till nyårsafton, och just nu har jag en nästanfärdig tyll kjol hängandes vid syhörnan.

Ha en fin helg mina vänner!

torsdag 26. januar 2012

One day with Eili

Igår var jag hos Eili, min vackra väninna som också är frisörlärling på Olimb & Co på Grünerløkka i Oslo!
Hon hjälpte mig med att få bort allt det svarta i mitt hår genom en ordentlig runda med avfärgning, och det är nu väldigt fint och orange! Det var inte precis den färgen jag ville ha, så jag ska dit igen på tisdag, men idag har jag lockat det och det ser faktiskt mycket bra ut! Vad tycker ni?


Så det ska få en lite mer stark röd-orange färg, men nu ska jag bara låta det vila över helgen. Kände att jag behövde att lyft. Det mörkröda var fint, men vart man än vänder ögonen så ser man mörkrödhåriga, så det var liksom inte speciellt längre. Och eftersom Elsa Billgren har den vackraste hårfärgen i hela världen så tänkte jag försöka mig på den! (dessvärre ser jag att hennes hårfärg blivit ljusare sista tiden så om ni kikar efter den knalloranga färgen får ni leta lite längre bak i hennes blogg!)

Vill bara starkt rekomendera Olimb & Co när ni ska klippa er eller , dom har ett enormt starkt team där alla är jätteduktiga!

mandag 23. januar 2012

Give away hos Miss Margaritas!

Min vackra vän Eda har en give away!
Om man kommenterar och eventuellt länkar til give away´en så kan du vara i utlottningen om ett par vackra Tasty öronhängen! Jag har ju två par, hade tre men mina kaffekoppar tog ett hårt fall mot badrumsgolvet dessvärre...


Ni kan iaf vinna HÄR!

fredag 13. januar 2012

Fyller huset med vårfriska blommor

Det är fredagen den 13e, men det ska inte stoppa mig från att få en bra start på en fin helg!
Imorgon får vi besök från Oslo av Marianne och John, det ska ångas pinnekjøtt och kokas kålrot. Åh det ska bli så gott!
Eftersom vi gör allt för att dölja ofärdiga listarbeten och väggar som saknar frisk färg så tänkte jag pigga upp hemmet med blommor. Vem älskar inte friska blommor? Det kan verkligen göra stor skillnad i vilket nedfallet slott som helst.
Det här några av dom jag ska se efter idag. Tror det blir fint!

Vita tulpaner

Hortensia

Vita rosor

Hjärtan på tråd
(Bilder från google search)


Vi ska också en sväng på Ikea för att inhandla en ny matta till vardagsrummet!
Vad ska ni göra i helgen?

torsdag 12. januar 2012

Nyårsbild

Har ju glömt att visa er hur min gröna kreation såg ut på! Här ni även min fina karl i finstassen!


Klänningen bars på nyårsafton, hemma hos Marianne och John som bjöd på en fantastisk afton med laxmousse till förrätt, jag lagade inbakad fläskfilé til varmrätt, och så var det glass med bär och ägglikör till efterrätt, absolut underskattat, sååå gott!
Massa bubbel och skratt utgjorde en fulländad nyårsafton! Jag gick oxå hem med en fantastisk Devious Darling hårkreation som skal visas upp i alla sin glans i ett eget inlägg, ihop med två jättesöta clips-örhängen!

Gott nytt år från oss! Nu längar jag till våren och solen, så vi kan njuta av vår fina terass och trädgård.
Har ni gett några nyårslöften som ni ändå inte kommer klara? Det har inte jag. ;)

Vackra nyheter hos Åhlens

Igår var jag en sväng på Jessheim senter och gick förbi Åhlens! Så mycket fint dom har fått in!
Åhlens i Norge känns lite mer annorlunda än i Sverige där oftast butikerna ä rmycket större och allt möjligt på olika avdelningar. Här är det mest inredning. Men det gör ju absolut ingenting! Här är några saker jag fick lust att äga.

 Den här stolen/fåtöljen hade sett fantastisk ut på sovrummet, vid mitt sminkbord. Lite väl starka färginslag på knapparna som kanske inte helt passar in, men dom är ju så små så det hade inte gjort något!

 Den här pallen ä rju oxå helt fantastiskt söt, men lite väl stark i färgval för min smak. En mer pastellig ton hade suttit som en smäck, dock!

Och här har vi ju en kopia av Ball-clock, men med tanke på att dom klockorna är svåra att få tag på, och nyproducerade ligger på ca 2500 så skadar det inte att den här ligger på föga 169kr för 30cm i diameter.

Inhandlade ju inget i den butiken, men tog en sväng inne på Søstrene Grene och kom ut med drinkparaplyer, påfågelfjädrar, kökshanddukar och Kalamataoliver, bl a. Bara onödiga frestelser alltså!

Give away hos Akiras gudinneblogg

Fina Rakel har en give away! Gå in och läs här, och var med i dragningen du oxå!
Och om du inte vinner, så kan du ändå följa dennaspännande  etzy-galna, vintage älskande kvinna med fantastisk smak!

Enjoy!