onsdag 14. mai 2014

Choklad- & hallon mousse. På avokado!

Ja, jag har länge hört om olika desserter med avokado, kladdkaka etc. Det är ofta vanligt i sk Raw food.
Var toksugen på nåt gott häromdagen och tänkte på vad jag hade hemma. Resultatet blev en chokladmousse sötad med hallon, inspirerad från 56kilo.com bloggen!

Ingredienser

2 små mogna avokado
Ca 1-2 dl kokosgrädde
1-2 msk kakao beroende på dina smaklökar.
Ca 1 msk smält kokosfett (kallpressad ekologisk kokosnötolja)
1 äggula
2 tsk sukrin (eller annat sötning efter smak)
1 dl hallon
1 dl vispad grädde

Du behöver 3 skålar.
Skål 1.
Mixa avokado med kokosgrädden, till en jämn smet. Blanda i kakao och smält kokosnötsolja

Skål 2.
Vispa äggulan lite fluffig, med sötningen.

Skål 3.
Vispa grädden till fast form.

Blanda i äggulan och grädden i avokadoröran, och rör sedan i hallonen.
Låt stå i kylen några timmar för att den ska få dra till sig saften av hallonen.

Servera med rostade kokoschips. Tycker det blir som att äta vit choklad till!

Jättemumsigt! Nyttigt och väldigt LCHF-vänlig. Bra fetter och nästintill sockerfri (hallonen). Det går att byta ut grädden helt mot uppvispad kokosgrädde, så blir den laktosfri. Du kan oxå slopa ägget så blir den äggfri, men då kan jag inte stå för konsistens eller smak, du får helt enkelt prova dig fram!
Jag brukar för det mesta gå efter "tager vad man haver" principen ;)

Lycka till!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar