mandag 4. april 2011

we got the keys to the beginning of the rest of our lifes

I fredags fick vi nycklarna till vårt hus! Vi gick runt och kände att det här är banne mig vårt, blandat med känslor som vad fan har vi gett oss in på egentligen, men det här ordnar vi!
Vi var ute en sväng på lördagskvällen, och tog en reparerande frukost på Nighthawk Diner inne i Oslo. Joachim har aldrig vart där och frukost där betydde att jag inte behövde ställa mig på köket ;) Och dom har en helt makalös Bloody Mary, vilket passade mig fint denna morgon.


Efter det drog vi upp till huset och vi hade väl egentligen inga stora planer på att börja göra nåt i huset igår men efter några ibux (smärtstillande) för huvudvärken så kände vi att det kliade i fingrarna.
Eftersom vi anade ett gammalt trägolv under parkettgolvet så hämtadfe vi kofot och bräckte upp golvet i vardagsrummet och vilken lycka! Undet ca 5 lager med linolium-matta, parkettgolv och lim så var det där. Det 60 år gamla trägolvet.
Men vi började riva upp golvet på köket där det bara var tre lager ovanpå trägolvet.Måste säga att jag tyckte det var mycket enklare än vad jag trott! Ikväll ska vi upp och mäta lite och förmodligen börja med golvet i vardagsrummet. Vi ska göra förarbetet, men själva slipning och lackering låter vi en annan part ta hand om för att få det gjort ordentligt. Senare i veckan ska vi köpa ny säng och herregud tiden går så fort! Förhoppningsvis är vi klara till påsken då Joachim har ledigt hela veckan och jag har fem dagar fri!

4 kommentarer:

 1. vad duktiga ni är och vad fint det kommer bli!!

  helena

  SvarSlett
 2. Alltid så gøy med et nytt hjem, selv om selve flytten kan være slitsom. Gleder meg til å se videre :)

  SvarSlett
 3. Gratulerer igjen, snuppa;) Gleder meg sånn til å se huset!!

  SvarSlett