fredag 10. desember 2010

En liten titt

Både jag och Joachim älskar gamla grejer. Skrot säger väl många, och ja, Jokke är värre än mig på att spara på skräpet, mycket värre. Men många av det våra skatter får pryda vårt hem, medans det som inte får plats, står stuvat in i två förråd och fyller upp från golv till tak ända fram till dörren.
Här får ni en liten smygtitt på hur det ser ut hemma hos oss på Rødtvet, i väntan på att lyan skal bli färdig renoverad. Kakel på köket, måla om toaletten och byta ut inredningen där, samt taklister och runt alla fönster.

Lampan hängdes upp igår kväll, Joachim fyndade 4 st "2-armade" lampor för en 250 pix.

En Tandberg radio står på vår vackra skänk, medans LP-spelaren inte syns på bilden, men Garrard-spelaren står där bak. Elvis julskiva knastrar fantastiskt på den! 
Dom frostade glas-ljusstakarna var en julklapp fr min moster.

Radio även på köket, en Salora, ihop med lite annat skräp. Gamla batterier "kan være kjekkt å ha"....
Och min Amaryllis växer som ogräs! Fint!

Nya tavlor med gamla stjärnor, Marilyn och Elvis hänger i köket. Dom fick jag av Lasse i födelsedagspresent tidigare i somras!

Den flotta mintgröna vågen hittade jag på marknaden i Birkelunden här i Oslo, i våras, 80 små kronor skulle han ha betalt, hah! Sicket kap. Jul-hyacinterna får pryda.

Inflyttningsfesten får alltså dröja tills det är klart här, och det ska bli så otroligt skönt att få färdig allt, och slippa behöva bo bland sladdar och verktyg m.m!

4 kommentarer:

 1. Fint ni har det!
  vi hittade en kläd-inredningsbutik helt i din stil, i örebro.. har aldrig sett den förut, men liten o söt med en massa kläder o fina saker.. Du kan söka på google på mariebergs galleria i Örebro, skulle tro att du hittar den där nånstans.. Det ligger ju dessuton utefter e18/e20 utanför Örebro, så lätt att komma åt.
  Ha det gott!

  Kussen!

  SvarSlett
 2. http://www.mariebergcentrum.se/Kjopesentre-SE/MAL321/BUTIKER/Accent3812/

  SvarSlett
 3. Så koselig!! Kjempefine lamper:) Lyst på noe sånt selv, men synes det er vanskelig å finne noen jeg liker som ikke gnager hull i lommeboka..

  SvarSlett
 4. Hei, jeg postet akkurat videre en blog award på min blogg til deg! :)
  http://missmargaritas.blogspot.com/2010/12/these-are-few-of-my-favorite-thingsand.html

  SvarSlett