mandag 7. mars 2011

Trip to the mountains

Jag har fram till i lørdags, haft ont i huvudet, i princip konstant hela tiden i två veckor. I onsdags gick jag hem från jobbet för jag klarade inte av att stå framför kunderna och försöka le när huvudet bultar och känna febern komma krypandes. Jag gick hem och låg på soffan/sängen i två dagar. Min fina Joachim övertalade mig att följa med till sin chefs stuga på fjället och på lördagsmorgonen vaknade jag upp, utan huvudvärk och kände mig utvilad och frisk!
Om det var bergsluften som hjälpte, eller bara att få komma bort från stadens stress vet jag inte. Men min huvudvärk har försvunnit och jag hoppas den inte återkommer.

Måste säga att vackrare natur än i Norge får man leta efter. Jag älskar verkligen dom småländska skogarna hemma i Sverige, men det norska och robusta landskapet, med sina berg och insjöar, är bara så otroligt vackert! Jag har bara fått uppleva en liten, liten del av Norge. Men att bara behöva köra några få timmar utanför vårt Oslo, och få se något så kontrastfull är helt otroligt.

Glömde kameran och knipsade inte speciellt många bilder, men här är litegrann från vår helg i Numedal.


Hyttan "Hygga".

Randi och Camilla


Utsikt

Joachim innan hemresa

Kul at han som äger stugan förklarade att dom aldrig haft så lite snö innan, som nu. Komiskt när jag aldrig sett så mycket snö innan i hela mitt liv! Vi var tvungna att parkera nere vid vägen och sen gå upp till stugan. Det var inte det lättaste att komma sig upp, eftersom det nästan var 1 m snö under "stigen". Jag åkte igenom ytan x antal ggr, och det enda jag kunde göra var att asgarva  för att inte få panik när man sitter fast med båda benen och inte kommer upp! Lite av en upplevelse! Men skönt var det. Vi lapade sol, åkte pulka och myste som bara den!

1 kommentar:

  1. Så gøy at du fikk oppleve litt norsk natur:) Det ER veldig flott i fjellet!! Og det beste er jo at du føler deg bedre;)

    SvarSlett