onsdag 3. november 2010

Förbjud päls hit och förbjud päls dit.

Det är väl trots allt inte pälsindustrin som skal förbjudas, det är hur djuren behandlas under uppväxt och i fångenskap.
Den förskräckliga videon som släptes på dagbladet.no talar för sig själv. Men, vems fel är allt detta?
Konsumenterna? Då hade vi fått sluta med ganska mkt, inom matindustrin, inom klädindustrin och inom så otroligt mkt annat, där barn sitter i små rum i långtbortistan och syr ihop dina syntetskor från DinSko etc.
Jag försvarar verkligen inte dessa djurplågare, men gå till grunden med problemet istället. Förbjud uppfödarna, ha starkare kontroller på dom så att dom får ett värdigare liv, även om dom föds upp till ett syfte. Som korna som ger dig din mjölk, eller grisarna som ger dig din julskinka.

Jag skulle personligen aldrig gå och köpa en nyproducerad päls, varför har jag egentligen inte svar på, kanske för att jag inte vill sponsra pälsindustrin till att tillverka nya pälsar, och riskera att nya minkar och liknande blir instängda i bur och tvingas äta upp varandra i brist på mat.
Men hittar jag en päls på myrorna för några hundralappar, där pälsen har ganska många årtionden på nacken, så skulle jag inte tveka att köpa en. Folk har burit päls sen stenåldern. Deal with it, samtidigt som du tuggar på din entreqote med pommes och bea.

2 kommentarer:

 1. Jeg har tenkt på å skrive noe liknende en stund, men har ikke turt... Well done.
  Folk burde finne noe annet, mer reelt å aksjonere mot. Hvor er for eksempel de voldelige demonstrasjonene mot alkohollovgivningen her i landet?

  PS: Bakgrunnen på bloggen her gjør teksten vanskelig å lese... du burde finne en som er litt mer ensfarga.

  -----------
  www.cultcinema.net

  SvarSlett
 2. Enig, synes det er helt greit med vintage pels! Helt bortkastet å ikke bruke det, dyrene er drept for lenge siden.. Ikke noe man får gjort med det. Hvis man brenner de, eller ødelegger de, så har de jo også dødd for ingenting..! Men når det er sagt, så holder jeg meg for det meste til fusk, så lenge det ser bra ut:) Har dog lyst på en vintagepelskåpe, har sett etter det lenge nå uten å finne den rette.. Vil jo gjerne ha en smashing en når jeg først skal ha, men de blir jo solgt før man får sukk for seg!! Ikke så greit med strl heller, må være lange nok i ermene til mine 182 lange kropp.. Høres ut som jeg har DE apearmene! haha lol

  SvarSlett